Bitcoin Index

Har du någonsin undrat vad bitcoin är och hur det fungerar? Enkelt uttryckt är bitcoin en digital valuta. Det betecknas med symbolen ₿. Det underlättar peer-to-peer (P2P)-läge för finansiella transaktioner utan hjälp av en centralbank eller andra mellanhänder för den delen. Det är en virtuell valuta som överförs (eller spenderas) digitalt med hjälp av kryptografi. Det är därför ett annat namn för bitcoin i kryptovaluta. I vissa länder köps bitcoin som en investering, eftersom det alltid ökar i värde. Det förkortas som BTC.

Grundläggande om Bitcoin Index

Till att börja med kan BTC vara lite svårt att förstå. Låt oss få ett fågelperspektiv av hur det fungerar. BTC är en mjukvara med öppen källkod som lanserades 2009. Idag har den cirka 6,5 miljoner användare runt om i världen. Den immateriella valutan lagras i digitala ”plånböcker” på din dator eller andra smarta enheter som mobiltelefoner, surfplattor etc. Alla genomförda transaktioner som görs med bitcoin registreras i en offentlig reskontra som kallas blockchain.

Detta förhindrar upprepning eller manipulering av överföringar. För att se till att ingen annan missbrukar din plånbok, bibehåller bitcoin en privat ”nyckel” eller ”frö” för att signera och godkänna transaktioner. Efter auktorisering går överföringen igenom en process som kallas Mining innan den godkänns. Detta kan ta cirka 20 minuter.

bitcoin index

Pris Index på Bitcoin

Det minsta värdet av bitcoin kallas en Satoshi, som en hyllning till den person eller grupp av individer som skapade BTC. En satoshi är en hundra miljondels bitcoin. Med andra ord är hundra miljoner satoshis lika med en BTC. Det totala utbudet av BTC är begränsat till 21 miljoner enheter. Värdet på en bitcoin är ungefär 11 874 USD den 7 augusti 2019. Den senaste veckan har bitcoin index varierat från 10 487 USD till 11 774 USD.

Förändringen i bitcoin kurs historik är en uppåtgående lutning nästan hela tiden. Eftersom det bara ökar i värde och det är lätt att likvidera, tycker vissa att det är en ultimat investeringsmöjlighet. Det beskattas inte heller.

Risker med Bitcoins

Även om det finns många fördelar med bitcoin-transaktioner, har det varit föremål för nedsättande för följande problem:

❌ Olagliga transaktioner
❌ Hög elförbrukning
❌ Stölder hos utbyten
❌ Prisfluktuationer
❌ Ingen återbetalnings policy
❌ Barnslig teknologi
❌ Inte lätt att förstå för en stor del människor
❌ Avsaknad av reglering
❌ Totalt digitalt beroende
❌ Inga säkerheter för investerare

Förutom detta är det faktum att vem som helst kan bli en bitcoin miner något som får folk att ompröva sitt beslut att köpa bitcoin. Det finns ingen enskild ägare. Det drivs av en grupp jämnt licensierade gruvarbetare.

Hur man köper och säljer Bitcoins

När du konverterar din BTC tillgång till kontanter betyder det att du ”likviderar” den. Vissa likvidationer kan ta lång tid att bli kontanter (exempel: mark, byggnad och annan fast egendom) medan vissa tillgångar kan omedelbart blir pengar i dina händer (exempel: guld, silver och andra ädla metaller). BTC är en sådan tillgång som är ganska lättare att omvandla till kontanter. Om du är redo att lösa in dina bitcoins, eller om du vill vara beredd på det mycket tidigare, kan detta vara till bästa hjälp. Det finns fyra sätt att sälja BTC:er – genom ett börskonto, direkthandel, personlig försäljning och via andra bitcoin börser. Låt oss nu se varje metod en efter en.

 

Metod 1 – Genom ett Bitcoin börs konto: Detta är det snabbaste och automatiserade sättet att sälja dina BTC:er.

✅ Steg 1 – Skapa ett utbyteskonto – Det finns många plattformar som hjälper dig att byta ut din bitcoin mot kontanter. Den mest använda är Coinbase. Registrera dig med ditt e-post-ID och fortsätt. När du är klar länkar du ditt bankkonto till byteskontot.

✅ Steg 2 – Överför från plånbok till plånbok – överför dina bitcoins från din digitala plånbok till plånboken på din växlingsplånbok.

✅ Steg 3 – Lägg beställning – Lägg sedan en ”säljorder” på handelsdelen av ditt börskonto.

✅ Steg 4 – Överför till ditt bankkonto – med så lite krångel som möjligt har du nu slutfört försäljningen av din kryptovaluta. Allt som återstår att göra är att överföra pengarna från din försäljning till ditt bankkonto. att klicka kan göras bara genom att klicka på ”uttag” på din utbytesplattform.

Metod 2 – Direktaffärer
Denna metod innebär fysisk identifiering av bitcoin ägaren, vilket kan ta ett tag. Det är en manuell process, till skillnad från metoden vi såg tidigare. I den här metoden etablerar du först ditt intresse att sälja. Om det finns en matchande köpare får du en varning från hemsidan. Då är det bara att träffas och sälja.

Metod 3 – Personligen
Av integritetsskäl kan denna metod vara att föredra. Om du inte har tid eller resurser att gå igenom en bitcoin exchange kan det vara praktiskt att sälja den till fyndjägaren personligen. Särskilt om du vill sälja till någon du känner och litar på är denna metod mycket att föredra.

Metod 4 – Onlinehandel
Det finns P2P-handelsplattformar tillgängliga idag som samtidigt fungerar för både köpare och säljare. Denna metod är mer användbar för köpare än säljare, eftersom det hjälper att använda betal- eller kreditkort vid köp. Den största nackdelen här är ”avgiften” som plattformarna tar ut.

Sammanfattning

På det hela taget skapades bitcoin i syfte att enkelt och snabbt överföra pengar. Det är helt lagliga, icke-skattepliktiga pengar som genereras genom brytnings processen. Gruvdrift görs av datorproffs, som löser komplexa ekvationer. Medlen i bitcoins är inte kopplade till någon person, verksamhet eller enhet. Den är pseudonym. Det ägs av människor som i sin tur får en BTC-genererad adress. Det är komplicerat att förstå arbetsprocessen för BTC, men det är enkelt att använda. Du behöver inte gå in på de tekniska detaljerna om du vill köpa bitcoin. Ladda bara ner en app på din telefon, följ stegen så är du igång.