Bitcoin Valuta

Bitcoin är en digital valuta som använder kryptografi för att säkra pengaöverföringar. Det gör betalningar bekvämare och snabbare. Den introducerades av pseudonymen Satoshi Nakamoto år 2009. I början hade den inget eller lågt värde. Det tog nästan tre år för bitcoins att få paritet med 1 USD. Idag är Bitcoin kursen praktiskt taget värt 10 000 USD. Priset på bitcoin ändras varje dag. På grund av dess extremt ökande graf, anser många investerare att det är det bästa sättet att rikta sina medel. Aktie symbolen BTC betecknar Bitcoins. Det är globalt lagligt att köpa, sälja och handla med bitcoins. Vissa jurisdiktioner ser dock BTC-handel som ”spel”.

Bitcoin Mining

En blockchain är ett register över alla dina transaktioner i din bitcoin plånbok. Processen att generera giltiga ”block” av transaktioner kallas bitcoin mining. Det är en relativt komplex och långdragen process. Vem som helst kan bli en bitcoin miner av bitcoin valuta, förutsatt att han eller hon har rätt utrustning och kognitiva färdigheter. För det intrikata arbete de utför får gruvarbetare betalt i bitcoins var tionde minut.

Det finns två typer av mining av bitcoin valuta – Solo och Pooled. Solo mining är när du gör processen helt själv och håller transaktionsavgiften för dig själv. Pooled mining är när du går med i en grupp gruvarbetare och löser ekvationer tillsammans. Transaktionsavgiften är också uppdelad på koncernen. Gruvarbetare belönas omedelbart.

Bitcoin Valutan

Liksom dollar, euro, rupier och olika andra valutor existerar inte den ”fysiska valutan” för BTC. Den lagras i en digital plånbok och finns bara på Internet. Bitcoins kan också lagras offline, på din dators hårddisk. Den har dock den betydande risken att all din valuta går förlorad om din hårddisk kraschar. Oåterkallelighet är en av de negativa konsekvenserna du kan behöva möta om du äger en offline digital plånbok.

Många handlare accepterar betalningar i bitcoin valuta. Vissa börser erbjuder bitcoin kort som hjälper till att köpa varor och tjänster. Även om återförsäljaren inte accepterar bitcoin valuta kan du betala med ditt bitcoin kort. Du kommer att debiteras i bitcoins, medan handlaren kommer att få betalt i fiat valuta.

Värdet på bitcoin valutan var noll i början. Nu har valuta värdet för bitcoin stigit upp till 10 000 USD per enhet.

bitcoin valuta

Användningsområde för Bitcoin Valuta

1.      Bitcoin valuta underlättar anonyma köp av varor och tjänster. Det förbättrar din integritet eftersom namnet på säljaren eller köparen inte exponeras någonstans.

2.      Det hjälper dig också att få ett bredare perspektiv på internationell handel. Bitcoins begränsas inte av länders gränser. Internationella regler är inte tillämpliga eftersom            bitcoin-funktioner är helt decentraliserade.

3.      Det är billigare att handla med bitcoins.

4.      Ingen kreditkortsavgift tas ut, så det föredras mycket av småföretag.

5.      Det är ett utmärkt val av investering, med tanke på den ständiga uppåtgående trenden i priset.

6.      Olika appar underlättar överföringen av BTC. Det kan göras nästan omedelbart.

7.      Förfalskning av bitcoin valuta är inte alls möjligt. Gruvarbetare tar hand om det på ett legitimt sätt.

8.      Processen att använda Bitcoin valuta minskar din väntetid avsevärt. Transaktioner slutförs nästan omedelbart.

Risker med Bitcoin valutan

1. Oåterkallelighet – Om du lagrar dina bitcoins i din offline plånbok, finns det stora chanser att de ”försvinner”. Det vill säga om din hårddisk kraschar eller om den utsätts för en virusattack kan du förlora alla dina bitcoins. Det finns absolut ingenting du kan göra för att få tillbaka det.

2. Hackning – Om du bestämmer dig för att behålla din plånbok i en moln baserad plånbok finns det en risk att den lätt hackas.

3. Bedrägliga mäklare – Om du gör det minsta misstag när du väljer din crypto trading mäklare kan det vara din största ånger. Du ger din mäklare fullständig kontroll över din kryptovaluta plånbok. Gör dina undersökningar och fatta ett välgrundat beslut.

4. Decentralisering – Det finns inget tillsynsorgan för att övervaka och administrera bitcoins funktioner. Så det blir svårt för regeringen att hålla koll på vad den gör. Beskattning blir ett stort bekymmer för regeringen.

5. Oförutsägbarhet – priserna kan stiga och falla när som helst. Det finns inget sätt att gå i god för heller. Det kan vara bra att hålla koll på lokala, nationella och internationella nyheter för att få en uppfattning om dess förutsägbarhet.

6. Ospårbart – Som redan specificerats avslöjas inte namnet på köparen och säljaren någonstans i blockkedjan. Även om det säkerställer integritet, banar det väg för kriminella aktiviteter som online köp av droger och så vidare. Det uppmuntrar många illegala aktiviteter eftersom det inte finns någon insyn.

7. Svår process – även om det är ett snabbare sätt att göra betalningar är arbetet för en gruvarbetare mycket svårt. Han eller hon måste lösa mycket komplexa matematiska ekvationer för att skicka in bevis på arbete. Tanken är att undvika dubbelregistrering av transaktioner och manipulation.

8. Tekniska fel – Det finns, och det kommer att finnas kontinuerliga buggar i krypteringen. Om en bugg åtgärdas kommer en annan att uppstå. Detta är ett kors som varje teknisk uppfinning måste bära.

9. Inget utrymme för skämt – det finns ingen ”demo” eller ”hobby” när det kommer till handel med BTC. Det är en mycket svår process som kräver extrem kognition och noggrannhet.

10. Ökat teknologiskt beroende – Precis som alla andra uppfinningar ökar bitcoin index också människans beroende av maskiner. Medan vissa kanske håller med om att det bara gör livet snabbare, kan vissa känna att det skyndar på allt. Det finns inget utrymme att njuta av stunderna.

Sammanfattning

Lagligheten av bitcoin valutor varierar från land till land. Det finns ett fullständigt förbud mot alla kryptovalutor i åtta länder, inklusive Nepal, Pakistan, Förenade Arabemiraten, Irak och Marocko. Den största kritiken mot bitcoins är den elektricitet de förbrukar för gruvprocessen. Det är faktiskt en av de främsta anledningarna till att det är förbjudet i dessa många länder.

Även om det inte finns något absolut förbud, finns det ett underförstått förbud i Bangladesh, Kina, Qatar, Saudi, Taiwan och några andra länder. En del annan kritik som bitcoinvaluta har fått är dess lätthet att hacka och det faktum att den är stöldbenägen.