Cryptocurrency Exchange Gemini för att säga upp 10% av personalstyrkan – här är vad som hände

Av | 25 januari 2023


Bildkälla: Shutterstock

Den New York-baserade kryptovalutabörsen Gemini släpper 10% av sin arbetsstyrka mitt i den pågående björnmarknaden som har sett omkring 2 biljoner dollar utplånas från kryptomarknaden.

Detta markerar den tredje omgången av uppsägningar vid kryptobörsen under de senaste åtta månaderna, Informationen rapporterad på måndag, med hänvisning till ett internt meddelande från Geminis medgrundare och VD Cameron Winklevoss. Han sa enligt uppgift:

”Det var vår förhoppning att undvika ytterligare minskningar efter den här sommaren, men ihållande negativa makroekonomiska förhållanden och oöverträffade bedrägerier som vidmakthålls av dåliga aktörer i vår bransch har inte lämnat oss något annat val än att revidera våra utsikter och ytterligare minska antalet anställda.”

Data från PitchBook visar att Gemini hade 1 000 anställda i november 2022, vilket innebär att cirka 100 personer förlorade sina jobb. TechCrunch rapporterade att Gemini tidigare hade minskat sitt antal anställda med 7% i juli 2022, efter 10 % personal en månad tidigare.

Den senaste uppsägningen kommer mitt i ökande press på Gemini på grund av en högprofilerad tvist som involverar kryptoföretaget Genesis, angående börsens Trust Earn-program, som erbjöd högräntekonton tack vare ett partnerskap med kryptolångivaren.

Som rapporterats ansökte Genesis om kapitel 11 konkursskydd förra veckan efter veckor av spekulationer kring kryptolångivarens hälsa. Anmälan om konkurs visar att Genesis är skyldig 3,5 miljarder dollar till sina 50 främsta fordringsägare, inklusive 900 miljoner dollar till Gemini Earn-användare.

Det är värt att notera att Cameron har ägnat sig åt ett offentligt tjafs med Barry Silbert, VD för Digital Currency Group, som äger Genesis. Tidigare denna månad skrev han ett öppet brev till DCG:s styrelse och bad om att Silbert skulle avlägsnas. Han hävdade också att DCG lurade mer än 340 000 användare av Gemini och Earn genom att felaktigt hävda att Genesis var lösningsmedel.

Cameron välkomnade Genesis drag att ansöka om konkurs. ”Detta är ett avgörande steg mot att vi ska kunna återfå dina tillgångar”, sa han i en Twitter-tråd, samtidigt som han hotade att väcka rättsliga åtgärder mot Barry Silbert och Digital Currency Group om de inte ger ”ett rättvist erbjudande” till fordringsägarna.

Securities and Exchange Commission har arkiveras ett klagomål mot Genesis Global och Gemini Trust över den oregistrerade försäljningen av kryptovalutor. Kommissionen sa att den eftersträvar civilrättsliga påföljder, urholkning av illa vunna vinster plus förhandsavgörande ränta och permanent föreläggande.

Samtidigt har nästan alla större kryptobörser också meddelat uppsägningar under de senaste månaderna. Som rapporterats tillkännagav Coinbase sin tredje omgång av uppsägningar tidigare denna månad, vilket minskade antalet anställda med totalt 950 anställda, eller 20% av sin personalstyrka.

Source link