Ethereum

ethereum
ethereum

Ethereum (ETH)

Price
16,536.18

Vad är Ethereum? Enkelt uttryckt är det en plattform för skapandet av Ether. Och vad är Ether? Det är en decentraliserad kryptovaluta, med avancerad kryptering. Det hjälper till med peer-to-peer-baserade överföringar. Det genereras av Ethereum-plattformen. Funktionen den utför liknar den för bitcoins kurs.

Den virtuella maskinen som används av Ethereum kallas Ethereum Virtual Machine. Det förkortas till EVM. Den har sin egen prismekanism som kallas ”Gas”. Vill du veta mer om detta? Här är din kompletta Ethereum-guide.

ethereum

Ether

Ethereums symbol kallas en Ether. Det betecknas med tecknet Ξ. Börs symbolen som används är ETH. Transaktions avgifter, beräknings tjänster betalas i eter. Värdet på en eter idag är 181,37 USD. De handlas på börser, kryptovaluta börser och även genom vanliga mäklare. Det mesta av detta sker endast online. Ett av de vardagliga namnen på den digitala tillgången inkluderar ”digital olja”.

”Gas”-systemet som nämnts tidigare är sättet att bestämma tiden för slutförandet av ett visst block i blockkedjan. Ethereum-gruvarbetarnas avgift beräknas på grundval av hur mycket gas en viss transaktion kräver, och sedan betalas gruvarbetarna i eter. Vissa människor hänvisar till valutan också som ethereum, vilket är ett nybörjar misstag.

Skapande av Ethereum

Förslaget till lanseringen av Ethereum gjordes under slutet av 2013-talet av Vitalik Buterin. Lyckligtvis samlades alla pengar som behövdes för att få denna idé på papper till produkt till hands innan augusti 2014. En crowdfunding-metod följdes för att uppfylla budgetkraven. Till skillnad från bitcoin, som tog några år att vinna popularitet, blomstrade Ethereum nästan direkt efter lanseringen. Det fanns cirka 72 miljoner etrar dagen då plattformen gick live, i juli 2015. Vid det här laget hade folk redan fått en uppfattning om kryptovalutor i allmänhet.

Tyvärr skedde det under 2016 en stöld av Ether till ett värde av hela 50 miljoner USD. Detta ledde till att blockkedjan splittrades i två. Den nya döptes till ETH, och den gamla döptes om till ETC, vilket stod för Ethereum Classic. Ett gripande faktum som kan förvåna dig är att Buterin från början var involverad i Bitcoin Magazine. Han var ständigt benägen att utveckla ett skript språk som skulle vara lätt att förstå för gemene man för förbättrad Bitcoin-effektivitet och förtåelsen gällande bitcoin kursen. Utvecklarna som är involverade i Bitcoin ignorerar dock hans idéer, vilket fick honom att skapa en separat plattform, med ett allmänt skript språk.

Många människor är involverade i bildandet av Ethereum. Den formella utvecklingen av mjukvaran gjordes i ett schweiziskt företag. Före genomförandet måste vissa detaljer angående de smarta kontrakten tas om hand. Detta förbereddes av Gavin Wood. Buterin, Antony Di Lorio, Charles Hoskinson, Mihai Alisie och Amir Chetrit anses vara de ”inledande fem” eftersom de var involverade i projektet från grunden. Efter att deras idé genomfördes genom crowdsale började folk köpa Ethers tillsammans med Bitcoin.

Köpa Ethereum

Om du vill köpa Ethereum, tänk inte mer. Följ stegen nedan för att köpa Ethereum.

Steg 1 – Skapa konto – Skapa ett konto med valfri börs eller digital valutaväxling genom att följa enkla instruktioner.
Steg 2 – Verifiering – För att verifiera att det verkligen är du och för att förhindra stölder och konto manipulation kan du behöva skicka in ett foto-ID.
Steg 3 – Börja handla När verifieringen är klar är du bra att gå. Det finns inget kvar för dig att göra än att börja handla med Ethereum.

Smarta Kontrakt

För att förstå vad ethereum är och hur det fungerar måste du förstå vad smarta kontrakt är. Det är enkla ord, det är bara några rader dator kod. Det underlättar utbytet av ALLT (av värde). Det körs i princip på blockkedjan. Den har en uppsättning för kodade instruktioner och villkor. Om det finns block som passar villkoren exekveras blocken automatiskt, utan större problem. Men det största problemet som kan uppstå är bristen på censur och möjligheten till bedrägeri. Tredje parts interferens kan inte undvikas eftersom villkoren är för installerade.

Det finns inga gränser för att skapa eter. Utvecklare, särskilt nya, tenderar att skapa hur mycket verksamhet som helst de vill ha. Denna otämjda entusiasm kan leda till osynliga konsekvenser.

Sammanfattning

Att köpa och sälja Ethereum är en mycket snabbare process än andra former av kryptovaluta. Däremot måste vi tilltala elefanten i rummet. Smarta kontrakt hackas lätt. Den saknar den mångfald som andra digitala valutor innehåller. En annan stor nackdel är att den kan dödas av alla användare. Innan du tar ett förhastat beslut, rådgör med proffs och få deras råd i ämnet. Att välja en bedräglig mäklare är också ett nybörjar misstag.

Dubbelkolla deras identitet och rykte eftersom han eller hon kommer att hantera dina pengar under en längre tid. Annars är etrar också ett bra och enkelt val av investering. Den ger definitiv avkastning om den används på ett klokt sätt. Att göra djärva val är viktigt, men det är också att göra smarta val.