FBI säger att Nordkorea låg bakom 100 miljoner dollar Harmony Hack

Av | 25 januari 2023


Källa: Butenkow/Adobe

Förenta staternas federala utredningsbyrå (FBI) har anklagat nordkoreanska hackare för attacken förra året mot leverantören av tvärkedjebroar Harmony. Harmony Horizon-bron komprometterades i juni 2022, med hackare som kom iväg med 100 miljoner dollar i krypto.

FBI, Reuters och Yonhap rapporterade, anklagade ”två hackergrupper associerade med Nordkorea” för intrånget: nämligen Lazarus Group och APT38.

Och byrån hävdade att den 13 januari ”använde grupperna ett integritetsprotokoll kallat Railgun för att tvätta över 60 miljoner dollar” av sina pengar. Det hävdade att en ”del” av Ethereum (ETH) som stulits i razzian ”sedan skickades till flera virtuella tillgångsleverantörer och konverterades till Bitcoin.”

Railgun är ett anonymiseringsverktyg som ger vissa nivåer av integritetsskydd till transaktioner.

Tidigare denna månad hävdade chefen för kryptobörsen Binance att plattformen hade stoppat en hacker i deras spår – och hade slagit sig ihop med rivalen Huobi som en del av en gemensam ansträngning.

En anmärkningsvärd Twitter-baserad ”on-chain sleuth” talade också om Railgun-relaterade aktiviteter den 15 januari.

Och FBI upprepade påståenden – som upprepades av underrättelsetjänster i Sydkorea och FN – att Nordens ”stöld och tvättning” av krypto ”används för att stödja dess ballistiska missiler och program för massförstörelsevapen.”

Nordkoreas ”$1,2 miljarder Crypto Hacking Haul”

Flera säkerhetsleverantörer inom den privata sektorn hävdade förra året att de hade bevis för att Lazarus och andra nordkoreanska hackare hade utfört Harmony-attacken.

Yonhap citerade data från blockkedjeanalysföretaget Chainalysis och noterade att totalt 2 miljarder dollar i krypto stals i 13 hacks inriktade på broar förra året.

Harmony utvecklar blockchain-nätverk för decentraliserade finansspelare (DeFi).

Sydkoreas nationella underrättelsetjänst hävdade förra året att nordkoreanska hackare har stulit krypto för cirka 1,2 miljarder dollar under de senaste fem åren. NIS tillade att 78 miljoner dollar av den summan stals från sydkoreanska mål.

Source link