Lång vilande Ethereum Whale satsar plötsligt 49K ETH – Så här kan ökat insatsdeltagande höja ETH:s pris

Av | 25 januari 2023


En länge vilande Ether-val som deltog i Ethereum Initial Coin Offering (ICO) kan vara på väg att satsa enorma 32 015 ETH-tokens, enligt on-chain analytics-fokuserade Twitter-kontot @lookonchain.

ICO-deltagaren satsade 48 992 ETH i oktober, vilket avslutade sex års vilotid vid den tiden. Enligt @lookonchain överförde valen 32 015 ETH-tokens till en ny adress tidigare i veckan, som de tror att valen kan vara på väg att satsa.

Ethereum ICO-valen fick 120 000 ETH-tokens vid uppkomsten av Ethereums huvudnät 2015 i tre separata plånböcker. Om de satsar ytterligare 32 015 tokens betyder det att valen kommer att ha satsat 67,5 % av de 120 000 tokens de fick på Ethereum ICO.

Fler ETH-förskjutningar mot stakning

Den ovannämnda valens (möjliga) förändring mot att satsa en större del av sina ETH-innehav återspeglar en förändring på ETH-marknaden. ETH-satsning blev först möjlig på beaconkedjan i slutet av 2020.

Men hittills har de flesta ETH-ägare valt att inte satsa sina tokens, trots attraktiva avkastningar på för närvarande runt 7-8% för nodoperatörer och 4-5% för insatspooldeltagare.

Det beror på att insatta ETH-tokens för närvarande inte kan dras tillbaka. Enligt Ethereum var bristen på flexibilitet i insatta ETH-uttag för att skydda nätverkets integritet när det övergick från proof-of-work till proof-of-stake.

Men den övergången har nu slutförts (sammanslagningen ägde rum i september förra året). Och Ethereum-utvecklare arbetar på blockchain-ekosystemets nästa stora uppgradering, den så kallade ”Shanghai” hårdgaffeln som för närvarande är planerad att ske före slutet av mars.

Den kommande uppgraderingen kommer att göra det möjligt för insatt ETH att dras tillbaka för första gången. Även om uttag inte kommer att ske omedelbart, verkar övergången mot större uttagsflexibilitet locka fler ETH-ägare att satsa.

Sedan september 2022, när sammanslagningen ägde rum, har antalet insatta ETH ökat med cirka 2,7 miljoner ETH till 16,2 miljoner, vilket innebär att för närvarande är cirka 13,5 % av ETH-utbudet låst i insats. Det är fortfarande långt ifrån att satsa deltagande på Ethereum-konkurrenten Cardanos blockchain, som har en deltagandegrad på över 70%, tack för sina flexibla uttag. Men trenden tycks gå mot stigande stakingdeltagande.

Hur högre insatsdeltagande kan höja ETH:s pris

Att satsa i sig är positivt för ETH:s pris – varför äga en kryptovaluta som inte ger någon som helst avkastning när du kan äga en kryptovaluta som erbjuder en förutsägbar avkastning, kan många kryptoinvesterare fråga sig.

Men fram till nu har bristen på flexibilitet i uttag avskräckt investerare som värderar likviditet över en stadig avkastning. Nu kan ETH-investerare ha (närmare) båda. När deltagandet i ETH-insatserna ökar borde det stärka ETH av några anledningar.

Först och främst uppmuntrar det HODLing, med HODLers garanterade att få minst 5-8% avkastning (beroende på om de är en nodoperatör eller insatspooldeltagare) på sin insatta ETH, oavsett marknadsförhållanden.

Om man antar att en majoritet av de som lockas till att satsa på grund av dess nya flexibilitet slutar med att hålla sina ETH-tokens, resulterar detta också i en minskning av det allmänt tillgängliga utbudet av ETH-tokens. Eterköpare kommer i huvudsak att lägga säljerbjudanden från en mindre pool av villiga säljare.

Många analytiker tror att en övergång till ökat insatsdeltagande kan vara en viktig drivkraft för långsiktig uppskattning av priset på ETH. Eftersom krypto mognar som en tillgångsklass och prisfluktuationer tenderar mot det som är normalt på traditionella finansiella marknader, förväntar sig många att stora finansiella institutioner kommer att bli allt mer attraherade av ETH-insatser, med vissa hänvisar till ETH som bindningen av kryptouniversum.

Andra drivkrafter för långsiktig ETH-uppskattning förväntas vara faktorer som blockkedjans fortsatta ansträngningar att uppgradera (skärning kan göra Ethereum mer skalbart senare i år), dess fortsatta mainstream-antagande (saldoadresser som inte är noll bör snart nå 100 miljoner) och det faktum att det nu är en deflationär tillgång.

Ethereum-alternativ

Om du letar efter andra högpotentiala kryptoprojekt vid sidan av ETH, har vi granskat de 15 bästa kryptovalutorna för 2023, analyserade av Kryptonyheter Industry Talk team.

Listan uppdateras varje vecka med nya altcoins och ICO-projekt.

Ansvarsfriskrivning: Avsnittet Industry Talk innehåller insikter från kryptobranschens aktörer och är inte en del av det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Source link