Solana-prisprognosen när SOL hoppar upp 68 % på bara två veckor – hur högt kan SOL gå 2023?

Av | 25 januari 2023


SOL/USD fyra timmars diagram

Solana-priset har upprätthållit stöd över $20 mot alla odds och mot bakgrund av implosionen av FTX, som hotade ekosystemets överlevnad.

På bara tre veckor har SOL:s värde vuxit med över 150 % och handlas till 24,56 USD. Den smarta kontraktstoken märkte ett nytt 2023-högtal på $26,53 men har återvänt, möjligen för att investerare tar ut pengar för vinst.

Bedömer Solana-prisets långsiktiga haussepotential 2023

Solana-priset måste säkra högre stöd, helst på $24,00 för att ge tjurar tid att bygga fart för de efterföljande rörelserna till uppsidan. Preliminära stödnivåer kan tillhandahållas av den testade accelererade stigande trendlinjen i samverkan med 50-dagars exponentiellt rörligt medelvärde (EMA) (i rött) runt $23,22.

Om säljarna blir aggressiva, kommer Solana-priset att titta ner till den främsta stigande trendlinjen och nästa köpare överbelastningszon på $20,00. Handlare som letar efter långa positioner i SOL-priset bör gå försiktigt, med tanke på att Moving Average Convergence Divergence (MACD)-indikatorn för närvarande har en säljsignal.

Solana pris till $100?
SOL/USD fyra timmars diagram

Om investerare lyssnar på uppmaningen att låsa in vinster, kommer Solana-priset först att sjunka till $20,00 innan det återhämtar sig för en ny attack mot säljarens överbelastning på $26,00 och $30,00. Den pågående tillbakagången kanske inte varar länge med tanke på att Money Flow Index (MFI)-indikatorn är tillbaka över mittlinjen (50,00) och kan närma sig den överköpta regionen, vilket banar väg för fler uppgångar på kort sikt.

Solanas prisupptrend ger intrycket av att vara intakt på det dagliga tidsramsdiagrammet men möta motstånd vid $26,00. Den fallande trendlinjen och 200-dagars EMA (i lila) på $30,00 som begränsar rörelsen till uppsidan.

Solana pris till $100?
SOL/USD dagligt diagram

Moving Average Convergence Divergence (MACD)-indikatorn upprätthåller en köpsignal som kan locka fler köpare till SOL-marknaderna. När investerare tar upp sina positioner på marknaden, kommer momentum att byggas inte bara för en breakout över $30,00 utan mot $100.

På minussidan stöder de dagliga diagramförstärkarna vid $20,00 med 100-dagars EMA (i blått). En återhämtning från denna nivå kan vara den ökning som Solana-priset behöver för att få igång ännu ett rally.

Kan Solana-priset nå rekordnivåer 2023?

Priset på Solana tenderar att stiga även när kryptovalutamarknaden är mamma. Trots kraschen 2022 – förvärrad av kollapsen av Sam Bankman-Frieds FTX-börs, har Solana fortfarande en levande gemenskap och ett ekosystem av applikationer och smarta kontraktstokens som frodas i sin kapacitet.

I slutet av december kände Vitalik Buterin igen Solanas ekosystem och utvecklarna inom det. I supportmeddelandet sa den berömda utvecklaren att det är dags för Solana att frodas – nu när ”hemska opportunistiska pengar människor har tvättats bort.” Buterin syftade på personer från organisationer som FTX som under lång tid kontrollerade likviditeten i hela nätverket.

”Några smarta människor säger till mig att det finns en seriös smart utvecklargemenskap i Solana, och nu när de fruktansvärda opportunistiska pengarna har tvättats bort har kedjan en ljus framtid.”

Buterin lade till:

”Svårt för mig att säga utifrån, men jag hoppas att samhället får sin rättvisa chans att frodas.”

Solanas ekosystem har alltid varit levande och nitiskt efter framgång för att bli en riktig ”Ethereum Killer.” De frekventa nätverksavbrotten verkar ha lösts helt efter en rad uppgraderingar under Q3 2023. Det har gått nästan fyra månader sedan Solana blockchain gick offline.

Enligt en ledande kryptoanalytiker på TradingView som går under namnet ”Richbust9”, för att Solana-priset ska börja trenda mot sin rekordnivå, måste det framgångsrikt hantera tre viktiga hinder, inklusive motståndet på $40, $80 och $100.

Solana pris till $100?
SOL/USD dagligt diagram

Den här analytikern rekommenderar också att du köper SOL innan den går över $26,00 eftersom ”det är ganska spiktigt” med de bästa köpen på mellan $20,00 och $26,00.

”Det finns tre stora motståndshinder som Solana måste bryta. 40$ zon 80$ zon och slutligen 100$ område. För att komma så högt bör tjurar behöva gå i sidled uppåt och korta dip retrace. Det kommer inte att bli lätt på grund av att Feds fortfarande ökar räntorna och inflationen fortfarande är hög.”

Låt oss inse det, tjurmarknaden är ännu inte bekräftad och kommer i hög grad att förlita sig på USA:s Federal Reserves beslut om räntor under de kommande månaderna. Den första granskningen 22013 väntas i mitten av nästa vecka. Dessutom finns det sannolikhet för räntehöjningar för att hålla inflationen under kontroll. Därför måste investerare hantera sina förväntningar framåt.

Solana alternativ

Om du letar efter andra kryptoprojekt med hög potential vid sidan av SOL, har vi granskat de 15 bästa kryptovalutorna för 2023, analyserade av Kryptonyheter Industry Talk team.

Listan uppdateras varje vecka med nya altcoins och ICO-projekt.

Ansvarsfriskrivning: Avsnittet Industry Talk innehåller insikter från kryptobranschens aktörer och är inte en del av det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Relaterade artiklar:Source link